![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam pytanko,Więc chciałbym poznać waszą opinie na temat j2ee i java co o niej myślicie itd ,czy zamierzacie sie uczyć tego jezyka ?
------------- ps:pytam sie dlatego ze coraz wiecej firm szuka programistow java/j2ee ------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No cóż wiele osób twierdzi iż java/c# sa wolne. Myśle że Ace ma racje i głowna odpowiedzialność spada na programiste. Ważna jest optymalizacja i odpowiednie rozplanowanie(osobiscie optymalizuje np. skrypty php walcząc o kazdą ms.
![]() Wg. mnie jezykami przyszłosci bedą te najbardziej elastyczne, najbardziej przenośne a jednocześnie z najprostszą składnią. Myślę że do tego w najbliższym czasie będzie dążył chociazby Microsoft pracując nad c#. Intel zapowiedzial, że za ok. dwa miesiące prowadzi kilkudziesięciordzeniowe procesory więc problem prędkości maszyn wirtualnych zostanie w pewnym sęsie zmiejszony i programisci oraz firmy tworzące oprogramowanie coraz czesciej będą się przenoscić na prostrze rozwiazania(skoro efekt ten sam a różnicy nie widać to po co przepłacać, zawracac sobie glowe typami zmiennych, przeciekami pamieci itp.). Oczywiście c++ nadal będzie triumfował przy tworzeniu opogramowania "wyższego rzędu" tj. gier, aplikacji do obróbki grafiki 2d i 3d czy systemów operacyjnych. Wszystkie małe i średnie programiki zdominuje java i c#. -------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 21:28 |