![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam pytanko,Więc chciałbym poznać waszą opinie na temat j2ee i java co o niej myślicie itd ,czy zamierzacie sie uczyć tego jezyka ?
------------- ps:pytam sie dlatego ze coraz wiecej firm szuka programistow java/j2ee ------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uwazajcie na slowa mowiac ze java czy c# jest wolne. Z definicji c++ powinien byc szybszy, ale (UWAGA) tylko wtedy gdy napisze sie algorytm, czy projekt z glowa poprawnie. Jesli bedzie zawieral bledy, to bedziemy walczyc z wyciekami pamieci, z nieoptymalnymi dzialaniami. To samo jest w c# i java (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Problem z pamiecia tutaj nie wystepuje tak jak w c++, bo jest zarzadzania przez maszyne wirtualna, ale - zly algorytm sprawia ze wolno skrypt dziala.
A tak spytam, ile osob (ale szczerze) po napisaniu skryptu w php/c++/c#/java/czymkolwiek optymalizuje go? Sprawdza wydajnosc, usuwa waskie gardla? Ja nie zwracalem na to uwagi, 2 tyg temu odpalilem profiler i przyspieszylem FW firmowego 4x. Nie mowcie mi prosze ze Java i C# sa wolne. To czy sa czy nie zalezy tylko od osoby ktora pisze w tym jezyku i nie wmowicie mi ze jest inaczej. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 12:27 |