![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 29.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam następujacy problem, Posiadam domene np( www.mojadomena.com ) dorobiłem do tej domeny subdomene ( www.subdomena.mojadomena.com oraz www.subdomena2.mojadomena.com) Postawiłem serwer na apache i chce ustawić serwery wirtualne dla tych dwoch domen a mam jedno zewnetrzne ip. Probowałem juz naprawde wszystkiego i nie dziala, prosiłbym o pomoc kogos. Pozdrawiam Roman |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 29.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj,
Na początek jeśli masz windowsa xp przerób plik hoss w katalogu C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\ następująco: 127.0.0.1 twojadomena 127.0.0.1 subdomena.twojadomena << tak samo dopisujesz aliasy Teraz przychodzi kolej na plik konfiguracyjny Apacze. Httpd.conf Trzeba odnaleźć wpis #BindAddress * I zmienic na BindAdress 127.0.0.1 Nastepnie w tym samym pliku robisz wpisy: NameVirtualhost 127.0.0.1:80 <VirtualHost 127.0.0.1:80> #ServerAdmin adres.do.admina_webmastera@dla.tego.hosta DocumentRoot "D:/Programy/foxserv/www" ServerName twojadomena // tu wpisujesz np : serwer.pl ServerAlias twojadomena // a tu np: www.serwer.pl #ErrorLog logs/domena_pl-error.log #CustomLog logs/domena_pl-access.log common </VirtualHost> <VirtualHost 127.0.0.1:80> #ServerAdmin webmaster@serwey.benarom.com DocumentRoot "D:/Programy/foxserv/www/subdomena" ServerName subdomena.twojadomena //podobna zasada jak wyżej ServerAlias subdomena.twojadomena // podobna zasada jak wyżej #ErrorLog logs/subdomena.twojadomena.com-error_log #CustomLog logs/subdomena.twojadomena.com-access_log common </VirtualHost> ja akurat wkleiłem linijki z # ale mozna je wykasowac bo nie sa potrzebne do poprawnego działania;) A jesli ci chodzi o aliasy typu www.subdomena.twojadoemna.pl to musz byc zarejestrowane w ten sam sposób co domena (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) czyli musisz miec zarejestrowana nazwe subdomena.twojadomena.pl jak i www.subdomena.twojadoemna.pl to wszystko. To chyba wszystko jakbyś miał jeszcze jakieś pytania to pytaj. Pozdrawiam. Ten post edytował gotham 14.10.2006, 20:49:25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 17:46 |