![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie, mam problem z pewnym projektem z którym sie mecze ale do rzeczy:
Potrzebuje zrobić taki system, dzieki ktorem bedzie mozna dodawac jakby strony z formatowanym tekstem + zdjecie, I teraz powstal problem, w jaki sposob importowac do php formatowanie tekstu z worlda??, prubowalem TinyMCL, i inne tego typy programow, niestety serwer nieobsluguje shella, i nieidzie wszystkiego dobrze pokonfigurowac. Wymyslilem juz nawet inny sposob, ale chyba niezabardzo on zda egzamin w tym przypadku, oto on: Na stronce bylby upload pliku z malym polem opisowym dodatkowo, i w poloe wpisujemy nazwe do miniaturki podstrony, a plik uploadujemy juz gotowy z jakiegos edytora WYSIWG np NVU, dzieki czemu plik html bedzie zapisany w katalogu powiedzmy "/upload" a w bazie zostana dodane rekoordy (id)1 (adres)/upload/test.html (opis)"z formularza", i dzieki temu moge wyszukiwac i wrzucac na strone z formatowaniem, ale niejest to estetyczna betoda, i pewnie niezabardzo... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) . Wogule to niewiem jak do tego sie zabrac, z php jestem raczej poczatkujacy, ale podstawy juz znam. Pozdrawiam i dziekuje za pomoc Marek Ten post edytował T0k1 12.10.2006, 14:16:07 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 6 Dołączył: 27.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OT
Pewnie otrzymam za ten post ostrzeżenie, ale... Przyglądam się od pewnego czasu postom pisanym na forum i... LUDZIE ja rozumiem, że można nie znać zasad ortografii i interpunkcji (vide osławiona dyslekcja i dysortografia - choć dla mnie, mamuta, nie istniały takie pojęcia, gdy chodziłem do szkoły), ale nie zwalnia to z obowiązku PRZECZYTANIA swojego posta przed wysłaniem! Zwykłe literówki to po prostu lekceważenie pozostałych użytkowników forum - mam problem, rozwiążcie go i tyle. PRZEPRASZAM za OT, ale ten post to przysłowiowa "kropla, która przelała czarę goryczy"... Uli @DOWN: Zerknij na swojego posta i sam oceń, czy chciałoby się Tobie odpowiadać na "coś" takiego... Ten post edytował uli 11.10.2006, 13:42:09 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OT Pewnie otrzymam za ten post ostrzeżenie, ale... Przyglądam się od pewnego czasu postom pisanym na forum i... LUDZIE ja rozumiem, że można nie znać zasad ortografii i interpunkcji (vide osławiona dyslekcja i dysortografia - choć dla mnie, mamuta, nie istniały takie pojęcia, gdy chodziłem do szkoły), ale nie zwalnia to z obowiązku PRZECZYTANIA swojego posta przed wysłaniem! Zwykłe literówki to po prostu lekceważenie pozostałych użytkowników forum - mam problem, rozwiążcie go i tyle. PRZEPRASZAM za OT, ale ten post to przysłowiowa "kropla, która przelała czarę goryczy"... Uli Dzieki za pomoc, byles bardzo pomocny, wiecej takich ludzi na forum!. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 09:56 |