![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2003 Skąd: Tarnów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam dwie taleblki
newsy: news_id | tresc 1 | tresc_1 2 | tresc 2 3 | tresc 3 itd. oraz druga tabelke komentarze kom_id | news_id | komentarz 1 | 1 | komentarz do newsa_1 2 | 1 | komentarz do newsa_1 3 | 3 | komentarz do newsa_3 jak teraz jak powinno wygladac zapytanie aby uzyskac ilosc komentarzy do poszczegolnych newsow tzn news_id | ilosc_komentarza 1 | 2 2 | 0 3 | 1 Wiem jak zrobic zaby wyswietlily sie newsy z komentarzami i z iloscia komentarzy, ale jesli news nie ma komentarzy (2 wiersz w pow. tabeli) to sie nie wyswietla. Jakies propozycje? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
On chce jedno zapytanie. I o ile sie nie myle da sie to zrobic outer join'em. Kiedys cos takiego widzialem, ale nie moge sobie przypomniec gdzie. Tych join'ow nigdy nie stosowalem, wiec ciezko mi Ci pomoc, ale dam Ci chodziaz swiadomosc, ze da sie to zrobic.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.09.2025 - 09:52 |