![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Witam
Mam dosyć poważny problem z php. Moim zadaniem jest napisać aplikację, która będzie działać pod bardzo dużym obciążeniem. Z własnych testów oraz z testów innych ludzi wynika, że PHP4 jest szybsze od PHP5. Jestem skłonny zrezygnować z dodatkowych możliwości jakie daje PHP5, jeśli uda mi się zaoszczędzić nawet setną część sekundy. Co o tym sądzicie i jakie macie doświadczenia? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiemy nawet co to za projekt więc jak możemy stwierdzić, że PHP5 będzie wolniejsze..? a jak już bardzo chcesz przyśpieszyć do napisz sobie DLL własnego i po sprawie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) a co do 'for' to w PHP5 jest mała różnica w porównaniu z foreach (proponuje przejrzeć sobie strony o optymalizacji w php Optymalizacja w php), poza tym php nie jest jezykiem, w którym się pisze programy duże obliczeniowo bo podejrzewam, że o takim myślisz..proponuję pisać wtedy podprogramy w C lub C++ o ile masz serwer do swojej pełnej dyspozycji..a nawet w tych językach bez odpowiednich DLL nie wszystko da siię zrobić...jeśli zamierzasz parsować duże ilości tekstu to proponuję użyć GAWK bądź korzystać BASHA..ale tak naprawde nie wiemy coo to za projekt...poza tym w PHP5 masz wyjątki nie musisz pisać setek ifów by obsłużyć każdy błąd wystarczy użyć wyjątków...itd.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 06:14 |