![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Witam
Mam dosyć poważny problem z php. Moim zadaniem jest napisać aplikację, która będzie działać pod bardzo dużym obciążeniem. Z własnych testów oraz z testów innych ludzi wynika, że PHP4 jest szybsze od PHP5. Jestem skłonny zrezygnować z dodatkowych możliwości jakie daje PHP5, jeśli uda mi się zaoszczędzić nawet setną część sekundy. Co o tym sądzicie i jakie macie doświadczenia? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Sprawa serwera i jego konfiguracji leży w gestii administratorów i wiem, że jest to dobrze zrobione.
W kodzie również zastosowałem wszystkie "usprawniacze" poprawiające wydajność. Baza danych również jest zoptymalizowana. Cytat Po za tym kto robi pętle for na 10000 razy ? Nie będzie takich pętli. Ale jeśli w tym samym momencie do jednego pliku, w którym znajduje się pętla for iterująca np do 10, będzie odwoływać się 1000 użytkowników spadek wydajności PHP5 jest zauważalny. Cytat Inna sprawa to to, że kod pisany obiektowo jest wolniejszy od proceduralnego. Za duży jest to projekt, by się grzebać w pisanie kodu strukturalnie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 16:53 |