![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moj problem polega na tym, ze mam pole slect, ktoro jest wypelniane w nast sposob:
i ono znajduje sie w jednym formie, naotmiast potrzebuje aby wybrana wartosc z tego select'a poszla do drugiego forma, ktory jest pod spodem. Mianowicie zrobilam w tym formie pole <input type hidden value=? i tu mam problem, jak wstawic ta wartosc wybrana w selectcie? Ten post edytował Lynn 29.09.2006, 12:22:51 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej,
w kodzie, który podałaś nie widzę zastosowania dla onchange, które polecałem wcześniej, ale to chyba dlatego, że nie do końca się zrozumieliśmu :) Więc, po pierwsze to wylatuje. Po drugie, zmieniamy dodawanie kolejnych OPTION tak: Kod document.getElementById("okr1").options[i] = new Option; document.getElementById("okr1").options[i].text = tab_intra_naz1[i]; document.getElementById("okr1").options[i].value = tab_intra_val1[i]; w takiej konfiguracji działa zmiana wartości OPTION zależnie od stanu checkboxa. PS. jeżeli wywołujemy funkcję / kod JavasScript przez zdarzenie zapisane jako atrybut nie używamy java script:, należałoby więc zmienić jeszcze onlick="java script:sprawdz()1" na onclick="sprawdz1()" pozdr. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 13:05 |