![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Moj problem przedstawia sie tak. Pisz własnie sklep i już wyświetlanie,dodawanie i usuwanie artykułów prawie mam, i tutaj mam problem niewiem jak sie zabrać do pisania koszyka :? . Jeżeli ktoś z was pisał kiedys cosik takiego to bede wdzieczny za pomoc i przykłady. :wink: Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po kilku dniach znów sie za to chyciłem i oto efekt mojej pracy
[php:1:d825ffe6e8]<?php session_start(); include ("config.php"); baza(); pokaz_produkty(); if($_GET['produktID']) { produkt(); } print "<br>WARTOSĆ ".$_SESSION['razem']."<BR>"; print "<B>TOWAR</B>".$_SESSION['ilosc'][$produktID].""; ?><BR><BR> <a href="oproznij.php">OPRÓZNIJ KOSZYK</a> //funkcja produkt() function produkt(){ $produktID = $_GET['produktID']; if ($produktID){ $zapytanie = "SELECT produktID,nazwa,opis,cena,wlasciwosci,zawartosc,zdjecie1,zdjecie2,zdjecie3 from produkty where produktID = '$produktID'"; $wynik = mysql_query($zapytanie) or die(mysql_error()); $wartosc = mysql_fetch_assoc($wynik);} print "<table border=1><tr><td>kategoria = ".$wartosc['opis']." </td></tr>"; print "<tr><td>cena=".$wartosc['cena']." <a href=test.php?produktID=".$wartosc['produktID'].">dodaj</a></td></tr>"; } //plik test.php session_start(); include ("config.php"); baza(); if ($_GET['produktID']){ $zapytanie = "SELECT produktID,nazwa,opis,cena,zdjecie1 from produkty where produktID = '".$_GET['produktID']."'"; $wynik = mysql_query($zapytanie) or die(mysql_error()); $row=mysql_fetch_assoc($wynik); ?> <TABLE border="1"> <TR> <TD rowspan="3"><b>ZDJECIE</b><? print "".$row['zdjecie']."";?><BR><BR><BR></TD> <tr> <TD colspan="2"><b>NAZWA</b><? print "".$row['nazwa']."";?></TD> </tr><tr> <TD colspan="2"><b>OPIS</b><? print "".$row['opis']."";?></TD> <tr> <TD>ilosc sztuk <form action="test1.php" method="POST"> <input type=text name=ilosc> <input type=hidden name=produktID value=<? echo "".$row['produktID']."";?>> <input type=submit name=przelicz value="PRZELICZ wartość zamówienia"></TD> <TD><B>CENA</B><? print "".$row['cena']."";?></TD> <TD><B>do tej pory</B><? print "".$_SESSION['razem']."";?></TD> </TR> </TABLE> <? } else { "błąd"; } ?> //nio i plik test1.php <?php session_start(); include ("config.php"); baza(); if ($_POST['produktID']){ $zapytanie = "SELECT produktID,nazwa,opis,cena,zdjecie1 from produkty where produktID = '".$_POST['produktID']."'"; $wynik = mysql_query($zapytanie) or die(mysql_error()); $row = mysql_fetch_assoc($wynik); if ($_POST['ilosc']['produktID'] <= '0') { $_POST['ilosc']['produktID'] = '0'; } $wartosc = $_POST['ilosc']['produktID'] * $row['cena']; $_SESSION['razem'] += $wartosc; $_SESSION['ilosc']['produkt'] = $_POST['ilosc']['produktID']; ?> <TABLE border="1"> <TR> <TD rowspan="3"><b>ZDJECIE</b><? print "".$row['zdjecie']."";?><BR><BR><BR></TD> <tr> <TD colspan="2"><b>NAZWA</b><? print "".$row['nazwa']."";?></TD> </tr><tr> <TD colspan="2"><b>OPIS</b><? print "".$row['opis']."";?></TD> <tr> <TD>ilosc sztuk <? print "".$_POST['ilosc']."";?></TD> <TD><B>CENA</B><? print "".$wartosc."";?></TD> <TD><B>RAZEM</B><? print "".$_SESSION['razem']."";?></TD> </TR> </TABLE> <? } ?> <a href="polaczenie.php">kontynuj zakupy</a> ?>[/php:1:d825ffe6e8] no i jestem panowie troszeczke w koropce bo właśnie nie wiem jak tu indentyfikować już zakupione towary próbowałem ale jak widać nici z tego. Mam nadzieje że zauważycie że jeszcze raczkuje w php ale czuje że czynie postepy nawet zaczynam lubić manuala ale tam niestety jest teoria a ja w tym przypadku potrzebuje praktyki i za zaoferowaną pomoc i zainteresowanie z góry dziekuje. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 20:03 |