![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2004 Skąd: Z nikąd Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Do jakich formularzy użyć tokena?
Denerwujące byłoby gdybym użył do wszystkich. Myślałem o dodaniu tylko do formularzy, które są dostępne bez logowania. Co o tym myślicie? Macie lepszy pomysł? Dzięki! -------------------- kOskiToS :D
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(koskitos) A po co bot ma się męczyć wysyłając dane do formularza? Wystarczy, że wyświetli moją stronę (na samym starcie wykona pare zapytań do bazy). Może poprostu ograniczyć ilość wejść dziennie? Ja używam klas do cachowania wyników sql+php, i nie wiem jak ty to robisz. Podałem tylko ewentualność jaka może zajść, czyli bezsensowne obciązenie maszyny i próba włamiania. Mało prawdopodbne ale możliwe, ludzie są nieprzewidywalni. Jak chcesz to sobie ogranicz ilość wejść dziennie, ale najlepiej wyciągnij skrętkę z gniazdka, serwerowej i swojej, maszyny, będzie łatwiej, szybciej i skuteczniej. ;/ </Lol> [/sarcasm] -------------------- Humans cannot create from nothingness, humans cannot accomplish anything without holding on to something, humans are not gods.
PLD Linux AC / Eclipse 3.2.1 / Firefox 2.0 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 03:49 |