![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak uzyc tej funkcji i jak ja wywolac ?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Teraz to se chyba jaja robicie. Pierw gadacie przez 10 postow zebym szukal w manualu bo tam jest to a teraz piszeta ze sie nie da ehm co jeste nie tak ?? :D to mozecie jeszcze mi napisac jak z php to wywolac ?
Dobra. Starczy :-). Wytłumacze to ŁOPATOLOGICZNIE :-). A więc tak. Jeśli plik ma rozszerzenie HTML to przy domyślniej konfiguracji nie jest parsowany przez php - więc jeśli nawet dasz instrukcje switch to nic się nie stanie. Jeśli masz natomiast rozszerzenie pliku *.php lub podobne (kiedyś było *.php3 i *.phtml) to wpisujesz: [php:1:2b337bad67]<?php switch($zmienna) { case 1: jakies_tam_instrukcje(); break; case 2: jakies_tam_inne_instrukcje(); break; //ew default: costam(); break; } ?>[/php:1:2b337bad67] Oczywiście instrukcji może być więcej niż jedna linijka. Polecam poczytanie podstaw jakiś o php, żeby wiedzieć jak to wszystko działa i że php != HTML - i żebyś nie zadawał pytań od których chce się popełnić samobójstwo - od tego jest manual, względnie kursy php. P.S. Sorry za chaotyczną pisownię, ale dziś za dużo wypiłem :-). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 09:47 |