Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> uszkodzilem sobie HDD
piotrd

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

nie wiem co mam robic gdyz uszkodzilem sobie dysk HDD Samsung 80 GB. Teraz Partition Magic widzi go jako 32 GB a system xp wcale i pyta czy go sformatowac. czy jest jakis program ktory naprawi dysk ew. pomoze w odzyskaniu chociazby czesci danych z tego dysku?
kiedy uruchomilem linuxa (DVD Live) to ow linux nie mial dostepu do dysku (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif)

nigdy nie mialem problemu z dyskami i teraz nie mam doswiadczenia i wiedzy co robic w przypadku awarii.

co robic?

(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/withstupidsmiley.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Jojo

-----

Uszkodziłeś? Ale w jaki sposób? Podpaliłeś go? Rzucałeś nim po pokoju? Napisz konkretnie co robiłeś z tym dyskiem co mogło spowodować że go "uszkodziłeś".
+Quote Post
piotrd

-----

wgralem sobie program BootMagic i gdy ponownie uruchomilem komputer to ten juz nie chcial odpalic (dobrze ustawilem partycje wiec nie byl to blad tego typu). probowalem przez konsole odzyskiwania (fixboot, fixmbr, ostatnia dobra konfiguracja) cokolwiek zrobic i tez bezskutecznie. postanowilem przeinstalowac wina i gdy to zrobilem i ponownie uruchomilem komputer to juz wyskakuje mi komunikat z poziomu biosa ze dysk jest uszkodzony. w aurox live dvd sprawdzilem dysk gpartem i nie ma do niego dostepu i widzi tylko 32 GB.

zalezy mi na:

- odzyskaniu danych
- dzis pojde kupic nowy dysk wiec prosze o odp rowniez na pytanie jaki polecacie (i nie piszcie ze samsung)

Ten post edytował piotrd 29.09.2006, 08:21:14
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 15.10.2025 - 18:15