![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam następujuący problem:
po zainstalowaniu foxserva 3 zainstalował się nowy apache 2 i od tej pory pokazuje się błąd 404 przy próbie wywołąnia skryptu poprzez link w takim formacie strona.php/zmienna1/zmienna2/ - co zrobić? Jak przekazuję w normalny sposób to działa. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat [...]
Nic nigdzie nie trzeba kopiować, wszystkie pliki są u mnie w katalogu php5. Nawet php4ts.dll nie ruszałem bo przecież mam też PHP4. Zastanawiałem się jak rozwiązać problem php.ini, ale rozwiązanie przyszło samo... nawet go nie ruszałem z katalogu. Jeśli biblioteki nie będą chciały ruszyć to związane jest to tylko z błędnym ustawieniem "extensions_dir". No dokladnie tam mam poustawiane i php_mysql.dll nie widzi libmysql.dll, a php.exe czy php4ts.dll nie widzi iconv.dll, oba brakujace pliki sa w %php%/dlls, chyba ze i ten katalog nalezy dodac do extensions?? Cytat Oczywiście nie można zainstalować PHP4 i PHP5 obu jako CGI albo jako moduł. Musimy wybrać co ma być jak zainstalowane.
Obu jako modul nie mozna ze wzgledu na php4ts.dll, kazdy ma swoje a w przypadku modulu sciezki szukania sa takie same, wiec oba php znalazlyby tego samego dll, innych przeszkod nie widze, badz juz je ominalem, jak uda mi sie jakos ominac ta to fajnie bedzie. A jesli chodzi o 2xCGI to wydaje mi sie ze da rade to zrobic, bo ja jak mam jako CGI zainstalowane php5, to zadne jego pliki nie sa w katalogu innym niz jego wlasny, wiec nie ma zadnych konfliktow. Jesli z php4 jest podobnie, a pewnie jest, to nie widze przeszkod, zreszta sprawdze to sobie. -- ok sprawdzilem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Tak jak myslalem, php4 rowniez hula ze wszystkimi plikami tylko w swoim katalogu. Jak bede w domu to jeszcze upewnie sie, ze oba php pojda, ale nie widze przeciwwskazan. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 04:10 |