![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam formularz i chcę zapisać go do 2 tabel jednocześnie, jaka jest funkcja aby to uczynić jednym kliknięciem.
Dodam jeszcze że, w jednej tabeli dane zostaną "do końca świata" a w drugiej bede owe dane modyfikował, odejmował dodawał i takie tam. Obie tabele są identyczne, z wyjątkiem innych nazw oczywiście:) Jeśli pisze: insert into LICZBY values ..... istnieje jakies polecenie które automatycznie doda dane do dwóch identycznych tabel, tylko o innych nazwach, czy należy napisać coś 2 razy (ale w jaki sposób). Jeśli temat już był bardzo prosze o linka, bo szukam tego dzisiał cały dzień i nic nie mogłem znaleść. Z góry dzięki. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Te spinacze to tylko przyklad, czy naprawde bedziesz na kazdy jeden spinacz tworzyl nowy rekord?
NIe wiem do czego piszesz te magazynowke, ale spinace to zwykle taki material, ze leci w tysiącach. Podobnie jak grysiki do olowkow. Co inne trzymac rekordy na kasy fiskalne, ktorych kazda ma swoj idetnyfikatror, a co innego na spinacz. Ale jesli u cibie tych produktow bedzie malo to od biedy moze zostac. Jesli jednak spinacze chcialbys trzymac w jednym rekordzie i zapisywac tylko ich liczbe, to wystarczyla by jedna tabela. MIalaby dodatkowe pola ilosc_ogolna i ilosc_aktualna. Ilosc_ogolna by trzymala tę liczbe co ty chiales trzymac w drugiej tabeli, a ilosc_aktualna by zawierala aktualny stan spinaczy. Jesli widzisz tu jakąs dziure, bo czegos nie zrozumialem jak madzialac Twoj magazyn, to wal smialo, pomyslimy i nad tym (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 15:48 |