![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Doszedłem do wniosku, że czas zacząć się uczyć także jakieś mniej 'webowskiego' języka programowania
![]() Od jakiego wg Was powinienem zacząć? Aha, jak narazie to znam HTML'a, CSS, i php - gdyby to mogłoby w czymś pomóc. Ten post edytował Kamil(ek) 18.09.2006, 16:06:16 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Świat się rozwija, języki też. OStatnio dużo poświęcam czasu C# i uważam, że ten język ma dużą przyszłość. Mam paru znajomych, którzy kodują w Javie bardzo długo i zaczynają przechodzić na C# - poznali go. I to nie jest tak, że C# jest wolniejszy od C++. Przy dzisiejszych prockach to są ułamki sekund. Tu ułamek, tam ułamek i się nazbiera, ale to też zależy od programisty i jego kodu.
Co do Java to sam mam mieszane uczucia. Javy nie tykałem ale słyszałem, że strasznie zaśmiecona. Jak ją ugryze to wrócę do tego tematu. Jednak uważam, że należy ją poznać w stopniu podstawowym. Co do pascala, C i delphi. Pascala i C nie ma sesnu - po co się cofać. A co do Delphi.. Borland miało przestać rozwijać ale ostatnio wypuścili Turbo Delphi.. Uważam, że przyszłość Delphi stoi pod znakiem zpaytania -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
(św. Josemaría Escrivá, Droga, 335) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 11:35 |