![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 333 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
napisałem sobie taki skrypcik, który tworzy obrazek z wylosowanymi liczbami
no i chodzi o to, żę zmienna sesyjna "token" za kazym razem jest taka sama. Czyli jej nie nadpisuje za każym razem :/ Jak to roziwazać (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Ten post edytował bronx 3.09.2006, 00:57:15 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 17.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie ten problem też niestety występuje... skrypty mam rozwiązane tak:
Jeden skrypt zawiera formularz, który przekazuje zmienne do drugiego skryptu. Drugi skrypt rejestruje zmienne w sesji, ale ma przycisk "wróć", który przekierowuje usera do poprzedniej strony. No i problem w tym, że jeśli po powrocie do poprzedniej strony user zmieni jakąś wartość w formularzu, to po przejściu do drugiej strony mam starą wartość zmiennej... Chyba nie ma sensu wklejać całych skryptów.... początek drugiego to:
Noc przyniosła rozwiązanie... Jełśi w skrypcie (np. formularzu) używa się tych samych nazw zmiennych co w swssji, to przy przejściu do nowej strony, "ma" ona wartości zmiennych z formularza - po czym wywołujemy session_start() - a ta funkcja odczytuje zmienne już w sesji zapisane i nadpisuje je na zmienne przekazane wcześniej. Rozwiązaniem jest używanie 2 zestawów zmiennych - jeden wyłącznie na użytek sessji, drugi na którym operuje "reszta" skryptu i oczywiście odpowiednio przypisywać im wzajemnie wartości. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 21:17 |