Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> 10000 na WP
meeowone

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam, potrzebuje wyslac prawie 10000 wiadomosci na Wirtualna Polske, wszystko oczywiscie w ramach subskrypcji. Zastanawiam sie czy uzycie w tym wypadku Cron'a i puszczenie np. 50 maili co 10 minut zdalo by egzamin. Niechcial bym rzecz jasna nadziac sie na filtry antyspamowe. Co o tym myslicie ?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
nitro18

Ostrzeżenie: (10%)
X----

free: obecnie wszystkie serwery obsługują autoryzację. ściagnij sobie phpmailera i zrobi sie kolorowo.
+Quote Post
My4tic

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat(nitro18 @ 10.09.2006, 18:28:26 ) *
free: obecnie wszystkie serwery obsługują autoryzację. ściagnij sobie phpmailera i zrobi sie kolorowo.

...a Ty znowu z tą 'autoryzacją' - mam nadzieje, że mi wyjaśnisz o co Ci chodzi tutaj albo tutaj bo chyba o czymś nie wiem.

@eai
...kurde nie wiem co to za plaga z tym SMTP. Dlaczego odradzasz mu użycia funkcji mail()? Problem meeowone'a polega na tym, że musi wysłać dużo mail, w krótkim czasie, na skrzynki WP i w pewnym momencie ich filtry mogą to potraktować jako spam. Więc nie ma różnicy czy będzie używał SMPT czy mail() ...chyba, że się mylę? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif)

Co do filtrów antyspamowych - może pomoże dołączenie dużej ilości nagłówków i zmienianie ich podczas wysyłania... część maili możesz wysłać jako text, część jako html... nie mam pojęcia jak działają ich filtry. Podczas wysyłki w html możesz dodać jakieś tagi kolorujące tekst itp. i również je zmieniać. Pewnie filtry biorą pod uwagę treść maili.

Ten post edytował My4tic 10.09.2006, 22:04:34
+Quote Post
nitro18

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Cytat
...a Ty znowu z tą 'autoryzacją' - mam nadzieje, że mi wyjaśnisz o co Ci chodzi tutaj albo tutaj bo chyba o czymś nie wiem.

Widać kochaniutki że nie wiesz skoro sie pytasz. Poszukaj an google bo sie nie bedę rozpisywał

Cytat
SMPT

Nie ma takiego terminu

Cytat
Więc nie ma różnicy czy będzie używał SMtP czy mail() ...chyba, że się mylę? tongue.gif

Jest różnica. Bo obecnie może niektóre serwery pozwalają wysłać emaile przez mail() ale jeżeli user taki będzie się bawił w spamera (często jest animowy lub się podpisuje jak ktoś)(PRZYPOMINAM, ZE ZAOSTRZONO PRAWO DLA SPAMERóW) to nachodzi blokadka na serwer i jest wpisany na czarną listę. Autoryzacja SMTP ma wyeliminować ten problem bo user musi podac login i hasło.

Ten post edytował nitro18 16.09.2006, 20:49:37
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 15.10.2025 - 17:51