![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2003 Skąd: Giżycko / Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielu z Was na pewno słyszało o zwolennikach wersji, iż za zamachami z 11 września nie stoi Zło Świata, czyli Osama Bin Laden, ale sam rząd USA. Rzekoma kłamliwa polityka wielkich mocarstw (nie tylko Stanów) odnosi się zresztą nie tylko do tragedii, która wydarzyła się pięć lat temu, ale także do takich wydarzeń, jak lądowanie na Księżycu, które - wg niektórych - nie miało miejsca, czy też zamachy na metro w Londynie, za którymi stać miałby angielski rząd.
Istnieje wiele stron poświęconych wszelkim teoriom spiskowym. W sieci krąży też wiele filmów, które argumentują dane kwestie w sposób bardziej lub mniej przekonujący, a najwięcej z nich dotyczy chyba World Trade Center. Osobiście obejrzałem kilka z nich, dziś do mojej kolekcji doszedł dość spory Loose Change (dostępny na Google Video). Ciekaw jestem Waszych opinii na tematy, które tu poruszyłem. Postanowiłem zacząć dyskusję, choć obawiam się dość mocnej wymiany zdań zarówno zwolenników, jak i przeciwników jednej i drugiej strony. Ten post edytował Denver 11.09.2006, 22:08:39 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 315 Pomógł: 1 Dołączył: 6.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przez ten topic postanowiłem wreszcie zajżeć na Youtube i przeglądnąć jakiś film, a ten był zlinkowany z następnym itd. Tym sposobem obejżałem chyba z 50% filmików tam dostępnych na ten temat(9 11 01). Jedną z pierwszych rzeczy była piękna animacja tego jak samolot ładuje się do pentagonu. Uwzględniono strącenia latarni, rozwalenie silnikiem jakiegoś tira i nawet widok z owej jednoklatkowej kamery. Pokazano jak coś zupełnie nie wyraźnego na jedenj klatce to samolot z dymiącym silnikiem. Wszystko niby uwzględnione super extra, ale zaraz się nawinoł filmik z jakimś wątpliwościami co do samochodu policyjnego, którego już nie uwzględnili na tej animacji. Potem znowu jakiś reportaż z CNN(bodajże) o tym że to wszytsko może być fake bo: samolot w chwili katastrofy miał mnóstwo paliwa i że uwzględniając to , to z pentagonu w tamtym miejscu powinien zostać popiuł. Ciekawszą jednak rzeczą były zupełnie nawet nie okopcone przedmioty wewnątrz dziury np. stał tam drewniany stołek wraz z otwartą książką(odziwo podmuch jej nie zamknął), monitor i jeszcze jakieś przedmioty zupełnie nie uszkodzone mimo iż stały na krawędzi dziury. Kto chce to znajdzie to na Youtube, i sam sie dowie co jeszcze ciekawego tam wymyślili.
Później chąc nie chcąc trfiłem na materiały o WTC. Obejżałem tego troche... i jestem teraz jakieś kilkanaście razy bardziej śwaidomy jak życie jest kruche i nieprzewidywalne. Ci spadający ludzie, samolot w którym siedzisz i nic już nie możesz zrobić żeby sie ocalić... Mam nadzieje że jak rano wstane to moja świadmość gdzieś zaginie... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 11:04 |