![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak się ostatnio zastanawiałem, czy są nie linuxowe i nie BSD'owe darmowe (open sourcowe) Unixy? Oczywiście chodzi mi o takie na platforme intel i kompatybilne
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat No jasne.. nie chodzi mi o to, ze mialem problemy techniczne, tylko po prostu 2 razy zapomnialem o jakiejs opcji do ./configure i musialem rekompilowac, a reszta czasu to czytanie manuala, no i z godzine meczylem sie z tymi uprawnieniami. No właśnie miałem wrażenie, że o tym gdzieś pisało w readme chyba, ale w sumie to ja już to tak dawno robiłem...Cytat A po co mi dodatek do grafiki?? For example for net (forum w linksie też się ale to już nie to samo...)!
Albo jakbyś chciał pdf'a poczytać (xpdf polecam) to też pod grafiką //edit a co Ci nie działa? uruchom go poleceniem "nohup postgres -D /data/dir > syslog 2>&1 &" i pokarz syslog. Oczywiście przedtem trzeba zrobić "initdb /data/dir" i to wszystko jako użytkownik postgres. I polecałbym ci jeszcze zmianę hasła użytkownika root'a (postgres'a) poleceniem "ALTER USER postgres WITH password 'newpass';", bo później jak się będzie łączył z bazą danych już zabezpieczoną przed połączeniem w trybie trust to zrobić ci kuku. ps. ja osobiście wolę organizować użytkowników w schemy a nie w databasy (to nie mysql, tutaj jest trochę inaczej) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 13:03 |