![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2003 Skąd: Giżycko / Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielu z Was na pewno słyszało o zwolennikach wersji, iż za zamachami z 11 września nie stoi Zło Świata, czyli Osama Bin Laden, ale sam rząd USA. Rzekoma kłamliwa polityka wielkich mocarstw (nie tylko Stanów) odnosi się zresztą nie tylko do tragedii, która wydarzyła się pięć lat temu, ale także do takich wydarzeń, jak lądowanie na Księżycu, które - wg niektórych - nie miało miejsca, czy też zamachy na metro w Londynie, za którymi stać miałby angielski rząd.
Istnieje wiele stron poświęconych wszelkim teoriom spiskowym. W sieci krąży też wiele filmów, które argumentują dane kwestie w sposób bardziej lub mniej przekonujący, a najwięcej z nich dotyczy chyba World Trade Center. Osobiście obejrzałem kilka z nich, dziś do mojej kolekcji doszedł dość spory Loose Change (dostępny na Google Video). Ciekaw jestem Waszych opinii na tematy, które tu poruszyłem. Postanowiłem zacząć dyskusję, choć obawiam się dość mocnej wymiany zdań zarówno zwolenników, jak i przeciwników jednej i drugiej strony. Ten post edytował Denver 11.09.2006, 22:08:39 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rząd miałby zniszczyć wtc? Teoria o księżycu wydaje mi się nawet korzystna dla rządu, ale z tym wtc to żeście dowalili... Może wymienię parę przyczyn, dlaczego nie miałoby to sensu? -Rząd ma większe sprawy na głowie niż niszczenie symboli swojego kraju. -Uprzątnięcie takiego czegoś kosztuje -...zbudowanie też kosztowało Może jeszcze pojawi się teoria, że to czerwony kapturek zjadł babcię? :/ A gdzie najważniejsza powód? Czyli 3000 ofiar w ludziach? Jednak o ile historia o spisku w przypadku WTC to jest WIELKA bzdura (a niby co za samoloty wleciały w wieże? papierowe?) to w przypadku pentagonu zgodze sie ze coś śmierdzi. Samolot o rozpiętości skrzydeł pewnie ponad 50m, lecacy z predkością jakichś 700km/h nie zostawia dziury o średnicy 10m.... No chyba, że to model transforemrsów i sie skrzydła składajaą same (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jednak o ile historia o spisku w przypadku WTC to jest WIELKA bzdura (a niby co za samoloty wleciały w wieże? papierowe?) Pamiętam, że rozmawialiśmy wówczas w pracy z kumplami i jedną z myśli było, że jeżeli to się zawali, to zmiecie pół Manhattanu. O dziwo, wierze zawaliły się w taki sposób, że spece od rozbiórki nie zrobiliby tego lepiej. Oficjalne wytłumaczenie wówczas było takie, że jedno piętro spadło na kolejne, które nie wytrzymało takiego ciężaru, urwało się i spadło na to niżej. I tak aż do spodu. Zadziwiające, że to pierwsze piętro nie zawaliło się od razu mając tysiące ton przeciążenia (w końcu wylądował na nim Boeing). Nie jest to zastanawiające? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 02:31 |