![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2003 Skąd: Giżycko / Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielu z Was na pewno słyszało o zwolennikach wersji, iż za zamachami z 11 września nie stoi Zło Świata, czyli Osama Bin Laden, ale sam rząd USA. Rzekoma kłamliwa polityka wielkich mocarstw (nie tylko Stanów) odnosi się zresztą nie tylko do tragedii, która wydarzyła się pięć lat temu, ale także do takich wydarzeń, jak lądowanie na Księżycu, które - wg niektórych - nie miało miejsca, czy też zamachy na metro w Londynie, za którymi stać miałby angielski rząd.
Istnieje wiele stron poświęconych wszelkim teoriom spiskowym. W sieci krąży też wiele filmów, które argumentują dane kwestie w sposób bardziej lub mniej przekonujący, a najwięcej z nich dotyczy chyba World Trade Center. Osobiście obejrzałem kilka z nich, dziś do mojej kolekcji doszedł dość spory Loose Change (dostępny na Google Video). Ciekaw jestem Waszych opinii na tematy, które tu poruszyłem. Postanowiłem zacząć dyskusję, choć obawiam się dość mocnej wymiany zdań zarówno zwolenników, jak i przeciwników jednej i drugiej strony. Ten post edytował Denver 11.09.2006, 22:08:39 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiara ich nie usprawieliwia to co zrobili bylo karygodne i usa zrobilo bardzo dobrze atakuja usa. powinni uderzyc z wieksza sila a unia , nato itp powinny dac 100% poparcie.
@kszychu nie kupie kazdemu video i podziekuje ... jasne ze mam takie zdanie . atakuja na szkole pelna dzieci trzeba miec naj..... w glowie czeczency powinni ponies konsekwencje no ale tak sie nie stalo. @nasty ale dales riposte, wydaje mi sie ze ona nie ma nic do 11 wrzesnia.. a jak by " araby " uderzyli bronią jądrową w usa albo w polse bo przeciez polacy sa duzym sojusznikiem usa. tez mielibyscie takie zdanie... religia jednym ale masowe morderstwa drugim za takie cos powinno sie zabijać ( moze to nie humanitarne) no ale co zrobić. mozna tutaj wymieniac sie pogladami caly dzien... ale nie mozna kogos usprawiedliwiac za takie cos religia glupota... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak by " araby " uderzyli bronią jądrową w usa albo w polse bo przeciez polacy sa duzym sojusznikiem usa. tez mielibyscie takie zdanie... Przestań opowiadać głupoty! Żaden z krajów arabskich nie ma i nie miał broni jądrowej. To wymysł USA, by móc bezkarnie napaść na Irak. A w temacie 11 września; oglądałem ostatnio materiały, które zasiały w mojej głowie ziarno niepewności: czy to na pewno byli terroryści. KIlka argumentów, które mnie przekonały: - skrzydło boinga tnie ścianę wierzowca jak papier, by za chwilę zatrzymać CAŁY samolot rozpędzony do ponad 800km/h na odległości kilkunastu metrów. Co go zatrzymało, ścianki działowe? Jeśli ktoś nie widział konstrukcji wierz WTC to polecam znaleźć sobie w internecie. - samoloty prowadzili nie zawodowi piloci a amatorzy po kursie pilotarzu a mimo wszystko trafili w cel z niemalzegarmistrzowską precyzją (zwłaszcza jeśli chodzi o budeynek Pentagonu, który specjalnie jest niski, by trudno było w niego trafić). Zawodowi piloci potrzebuje radiowego naprowadzania by wylądować na pasie, który jest dużo szerszy niż ściana WTC. Celując w wierzę nie mogli oni korzystać ani z autopilota ani z naprowadzania a mimo wszystko trafili niczym Robin Hood, dwa razy bez pudła. - średnica otworu wybitego w Pentagonie jest mniejsza niż rozmiar samolotu, który to ten otwór wybił Jest wiele innych niejasności. Zainteresowanym polcam poszukać informacji. Po obejrzeniu tego wszystkiego, wydarzenia z 11 września nie są już tak bardzo jednoznaczne. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- średnica otworu wybitego w Pentagonie jest mniejsza niż rozmiar samolotu, który to ten otwór wybił Mało tego, na żadnych zdjęciach, w żadnych materiałach nie znajdziesz nigdzie szczątków samolotu. To już jest dużo dziwniejsze. ~nasty_psycho nazwa państwa to Izrael a jego mieszkańcy to Żydzi. Zapamietaj sobie bo za każde uchybienie od tego będe Cię karał. Nie pierwszy raz wypowiadasz się z pogardą o innych nacjach. ~acztery nie "araby" tylko Arabi. Plus ta sama uwaga co do ~nasty_psycho |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 11:18 |