![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Moje pytanie jest następujące: Hasła w bazie są kodowane. Przy logowaniu zakodowane hasła porownuje za pomocą:
czyli bez "$password = md5($password);" nie szło bo widział inne hasła a nie zakodowane ... teraz pytanie - jezeli pare linijek niżej tworzę sesję to ... 1) sesja utworzy mi się z zakodowanym hasłem?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok. to moze poprosze o pomoc jak miało by to wyglądać poprawnie. Ja mam tak:
formularza nie bede przedstawial. skrypt autoryzacja.php
pozniej na kazdej podstwonie zaczyna mi sie w ten sposob:
Jeśli chodzi o tabele mam w niej pola: - id - user - password - status ( status moze przyjac wartość 0 "standardowo dla normalnych uzytkownikow" i 1 dla "administratora" ) I tu mam pytanie. Jak rozpoznać, jakie wykonać zapytanie ażeby sprawdzić jaki status ma dany użytkownik. Chodzi mi o to że np. jak mam strone index.php ( to tu mogą wchodzić wszyscy ( uzytkownicy którzy mają status 0), ale po wejściu np. do strony tajna.php chcę sprawdzić który użytkownik ma status 1, a który 0 w bazie. Ten co ma status 1 będzie mógł zobaczyć zawartość strony, a ten co ma 0 pojawi mu sie komunikat iż nie ma uprawnień do przeglądania tej strony. Tylko jak to zapisac?? pomozecie? Ten post edytował mitp 11.09.2006, 22:20:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 14:44 |