![]() |
![]() |
-Gość_srwsio_*- |
![]()
|
Goście ![]() |
mam tabele w bazie z danymi
i w niej 4 rekordy ID NAZWA DATA OTWARTE i teraz dodam np wiersz następujący 1 , pilka , 23-08-2006 15:00 , 0 i teraz chce dodac do skryptu funkcję która w momencie kiedy będzie dzień 23-08-2006 15:00:00 zmieni mi automatycznie rekord OTWARTE z 0 na 1 czyli w bazie będzie wygladac to tak 1 , Srwsio , 23-08-2006 15:00 , 1 Po przeszukaniu tutaj forum niestety nie znalazłem prawie nic co mogłoby mi podsunąc pomysł - jedynie znalazłem takie cos i troszkę wyedytowałem i powstalo mi :
czy taki kod zadziała (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) czy wywoła funkcję automatycznie?? jeśli nie jak to zrobić - może znacie jakiś tutorial Prosze Was tylko też o to abyście nie pisali ogólnie użyj tego i tego ponieważ jestem na razie bardzo początkujący z góry dziękuję |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 5 Dołączył: 30.04.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm, sam próbowałem użyć PeriodicalUpdater ale coś mi nie wychodziło, prototype dopiero poznaję więc musiał by się ktoś wypowiedzieć na ten temat kto ją zna lepiej.
Pisałeś że AJAXa też nie potrafisz. O tym powinno być coś w dziale Forum: XML AJAX
gdzie url to jest strona do której ma odnieść się AJAX możesz podać z parametrami, możesz te parametry podać oddzielnie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 11:57 |