Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> drop down menu i obrazki, [pilne][php][mysql][kto wie co jeszcze]
marrrecki

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mam taki problem.

Jak zrobić, żeby zależnie od wybranej opcji z drop down menu wyświetlał mi się obrazek.
Wszystkie dane są pobierane z bazy danych.
Jak to ugryźć?

Mam już zrobione samo pobieranie wartości drop down menu i obrazka. zostało mi utworzenie zależności między nimi.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
marrrecki

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Jak będzie prościej. Przeładowanie strony chyba mi łatwiej pojdzie bo lepiej znam php niz javascript

Za wyświetlenie pull down menu odpowiada taki kod:

1. <?php echo tep_draw_pull_down_menu('id[' . $products_options_name['products_options_id'] . ']', $products_options_array, $selected_attribute); ?>

Jak go przerobić, żeby wstawiał w adres strony numer id 'products_options_id' i id produktu 'products_id' (ma to robić dopiero kiedy użytkownik zmieni zawartość menu)

Przerobiłem to troszke:

1. <?php echo tep_draw_pull_down_menu('<a href = "' . tep_href_link(FILENAME_DEFAULT, '&' . 'aID' . $products_options_name['products_options_id']) . '>' . 'id[' . $products_options_name['products_options_id'] . ']', $products_options_array, $selected_attribute . '</a>');?>

ale nadal nie działa.Założenie jest proste. Ustawiam sobie w linku id opcji (produktu jest już zawarte w FILENAME_DEFAULT - przynajmniej tak mi sie wydaje) dzięki czemu pozniej mogłbym sobie je pobrać i wyświetlić odpowiednie foto.

Cała idea jest taka: mam w bazie zapisane id produktu, id opcji, nazwa zdjęcia po których chce sobie dobrać zdjęcie do cechy/opcji produktu. Jeżeli ktoś kliknie na rozwijane menu i wybierze jakąś opcję to automatycznie załaduje się również obrazek przypisany do tej opcji.

Problem w tym że nie bardzo wiem jak tego dokonać. Mam gotowe wszystko oprócz połączenia wybory cechy i wyświetlenia obrazka.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 10.10.2025 - 18:30