![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sluchajcie probowalem na wiele sposobow zrobic by div trzymal mi sie dolu diva w ktorym sie znajduje... nie chce tak reagowac poniewaz mam marginesy na -20k xp i overflow wylaczone a stopka jest na clear:both...
DIV o ktorym mowie znajduje sie w dobrej pozycji z pionie, ale jako ze stopka jest stala i niezmienna, moglbym go zmusic aby odstawal od dolu strony o np. 95px, wtedy znalazlby sie na dobrym miejjscu... teraz troche kodu CSS:
P.S Ogolnie chodzi mi o taki rezultat jak na tym pliku http://republika.pl/pucal/1.JPG zielony - rozszerze czerwony (zaleznie od tresci) czerwony - rozszerza zielone (zaleznie od tresci) brazowy - jest zawsze na dole zielonego bez wzgledu na tresci w poprzednich dwoch prostokatach. Kto mi pomoze osiagnac taki rezultat? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat inna sprawa że trzeba się troche napracować żeby uzyskać to co dostalibyśmy w "krótszym" czasie za pomocą tabel, ale... no, niewiem czy w tabelkach jest szybciej, bo domyslne to maja paskudne bordery, spacingin itd, nie mowiac o colspanach i rowspanach. w css niema takich problemow. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 20:41 |