![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sluchajcie probowalem na wiele sposobow zrobic by div trzymal mi sie dolu diva w ktorym sie znajduje... nie chce tak reagowac poniewaz mam marginesy na -20k xp i overflow wylaczone a stopka jest na clear:both...
DIV o ktorym mowie znajduje sie w dobrej pozycji z pionie, ale jako ze stopka jest stala i niezmienna, moglbym go zmusic aby odstawal od dolu strony o np. 95px, wtedy znalazlby sie na dobrym miejjscu... teraz troche kodu CSS:
P.S Ogolnie chodzi mi o taki rezultat jak na tym pliku http://republika.pl/pucal/1.JPG zielony - rozszerze czerwony (zaleznie od tresci) czerwony - rozszerza zielone (zaleznie od tresci) brazowy - jest zawsze na dole zielonego bez wzgledu na tresci w poprzednich dwoch prostokatach. Kto mi pomoze osiagnac taki rezultat? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 315 Pomógł: 1 Dołączył: 6.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod position : absolute; bottom:0; Teraz tak, kod ten tyczy się stopki. Jesli na stronie będziesz miał wystarczająco dużo zawartości aby zawsze było zajęte minimum całe okno przeglądarki to na pewno siądzie na dole diva głownego. Dla gównego diva: Kod position : absolute;
top:0; |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 23:46 |