![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(....)
tiraeth: Temat wydzielony z "Wasze stanowiska pracy". Proszę tutaj kontynuować dyskusję na temat LCD i CRT. ~Turgon: Sorry, że Twój post też przeniosłem ale tak jakoś mi się zaznaczyło... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 411 Pomógł: 35 Dołączył: 27.06.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wtrące się do dyskusji. Jako, że na codzień uzywam zarówno CRT jak i LCD mam możliwości prównania.
Do "codziennych zastosowań" używam laptopa z LCD, faktycznie pisząc przez pół nocy oczy nie są zmęczone, to wielki plus. Niestety, jak dla mnie jedeyny. Minusy: słabe odwzrowanie kolorów, przeostrzony obraz, przekłamane barwy, "smużenie", mały kąt widzenia (to może być plus, nie wiem ile macie lat i jakie strony odwiedzacie). Jestem z zamiłowania fotografem i nie wyobrażam sobie obóbki i przygotowania zdjęć do druku (wywołania) na LCDkach. Kiedy siadam przed CRT, wiem, że mam go tak skalibrowanego, że to co widzę na ekranie będzie miało taki sam kolor w druku. Natomiast ja czekam na OLED, który prawdopodobnie wyparł by już dawno LCD, gdyby nie był hamowany przez lobby producentów LCD. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 04:34 |