![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(....)
tiraeth: Temat wydzielony z "Wasze stanowiska pracy". Proszę tutaj kontynuować dyskusję na temat LCD i CRT. ~Turgon: Sorry, że Twój post też przeniosłem ale tak jakoś mi się zaznaczyło... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@kszychu - zazdroszczę Ci bo masz bardzo tani prąd. U mnie to łącznie wychodzi 46groszy za kWh jeśli się nie mylę. Twój monitor też jak na CRT ma baaardzo małe zużycie prądu. Każdy ma swoje obliczenia, dostosowane do sytuacji w której się znajduje... Np. w sytuacji Kretona wygląda to już trochę inaczej.
AxZx - a kto mówi, że to jedyny powód - argumentów jest dużo za i są też przeciw. Ja używałbym lcd nawet gdyby zużywał 2x wiecej prądu niż crt bo jest wygodny - ale wyliczenia pokazują, że w niektórych wypadkach oszczędność przy zakupie crt nie jest, aż taka duża jakby się wydawało. W przypadku kszycha różnice są małe, w moim przypadku (porównując z moim starym monitorem) jest się nad czym zastanawiać. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 18:50 |