![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2003 Skąd: Tajne laboratorium dextera Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem bardzo początkujący w php (HTML mnie już nudzi) i chciałbym zapytać o radę. Jak zrobić szablon z obsłgą php ? Jest mi bardzo potrzebny. Tylko proszę bez takich "poszukaj se już było" czy "poszukaj gdieś na sieci" bo wszystko co znalazłem to nie działało na piwko.pl
PS. Najlepiej jakyście mogli to przetestować na piwko.pl -------------------- Forum GOL rulz 4ever !!!
Pozdrawiam wszystkich ziomali z GOLa |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Osobiście nie uważam Kess za dobre źródło wiedzy.
M-Hunter: zapewniam Cię, ze jeszcze nie wiesz, co znaczy być osaczonym na php.pl ![]() Co do szablonów - nie myl prosze dynamicznej zawartośći (wykorzystanie include wewnątrz struktury html-owej) z szablonami. Szablony to pojęcie dość zaawansowane. i rtechnika ich stosowanie wymaga od programisty praktycznie całkowitego oddzielenia skryptu od wyglądu. Osobiście stosuję własny systemik (dość prosty, ale nawet skuteczny), jednak jeśli masz ochotę się uczyć - polecam, to co już polecał kurtz: Smarty. Pamiętaj także o tym, ze jeśłi chcesz uzyskać jakąkolwiek sensowną pomoc na tym forum, nalezy podać: - niedziałający mechanizm - przykładowe dane podawane - opis danych, jakie chcemy uzyskać - komunikaty błedów bez tego, każda dyskusja będzie się rozwlekac w nieskończonosc - bo nikt nie będzie wiedział "co autor miał na myśli". -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 17:45 |