![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Chcialbym dac wam pod ostrzal moja druga klasunie. Tym razem ma to byc koszyk zakupow.
Dane koszyka trzymane sa w tablicy z $_SESSION['koszyk'][ID_ELEMENTU] a wartosc poszczegolnej komorki okresla ZAMOWIONA_ILOSC. Np.
Nie wiedzialem za bardzo jak rozwiazac kwestie pobierania danych o towarach bedacych w koszyku wiec getData() i polaczenie ze SQL w niej jest tymczasowe (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) . Oto moja klasa:
Prosze o porady i sugestie co w niej zmienic, co dopisac itp. Z gory serdeczne dzieki! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
5. Ale nie zmienia to faktu ze jest blad w kodzie i tak nie powinno byc, wykorzystujesz tutaj hacka : takiego ze tylko raz bedziesz dodawal przedmiot i sprawdzal ceny.
3. (getData())To rozbij ja na poszczegolne metody zajmujace sie pojedynczym problemem
if (count()) jest niepotrzebne, bo gdy tablica jest pusta to foreach nie wykona sie (wykona sie zero razy) 6*. a co jest w $record[0]; ? lepiej uzyc mysql_fetch_assoc i odwoywac sie $record[ 'id' ] itd. 7*. $this->basketHandler lespiej zmieniec nazwe na $products, $items -- bardziej odpowiada temu co przechowuje; chociarz juz sie gubie -- czym jest $basket a czym $basketHandler |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 04:27 |