![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cos w desen smarty , duzo prostsze i zdecydowanie szybsze w dzialaniu ( przy wlaczeniu cacheowania ) , ma kilka niedogodnien ale mozna latwo rozbudowac, chcialbym zebyscie powiedzieli co mozna ulepszyc i poprawic
tagi: {foreach $zmienna nazwa=element}{/foreach} {for warunek nazwa=element}{/for} {if warunek}{elseif warunek}{else}{/if} {$$zmienna} - echo {cycle='param1,param2,param3,..' nazwa=sekcja} {include plik} {vardump $zmienna} system dziala duzo szybciej niz smarty dla wlaczonego cacheowania. UPDATE ver. 1.8 Ten post edytował ergo 6.07.2006, 09:50:02 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ehh ale zauważ że to nie działa jak niektóe klasy teplatek. To zamienia poprostu wystapienia np. {foreac} na <? foreach() ?> i zaisuje i inlcuduje. Wiesz poco? Poto aby to się wykonało (ie podoba mi się takie podejście, wole nie php dla template bo zaśmiea tlkyo i jest ukryte pod cachowaniem) Ja robie na wyrażeniach regularnych
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2005 Skąd: Z krzaków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ehh ale zauważ że to nie działa jak niektóe klasy teplatek. To zamienia poprostu wystapienia np. {foreac} na <? foreach() ?> i zaisuje i inlcuduje. Wiesz poco? Poto aby to się wykonało (ie podoba mi się takie podejście, wole nie php dla template bo zaśmiea tlkyo i jest ukryte pod cachowaniem) Ja robie na wyrażeniach regularnych ![]() No to zes zrobil odkyrcie ze includuje akurat po to aby szablon sie wykonal (; w sensie wyswietlil ![]() Przeczytaj jeszcze raz to co ja napisalem a moze zrozumiesz ze wyswietlenie sparsowanego szablonu bedzie szybsze jezeli zamiast includoweac plik cachu otworzy go zapomoca file_get_contents ( przypisujac go do jakiejs zmiennej a nastepnie wyswietlali go ). Ten post edytował Rafiki 20.07.2006, 15:44:19 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to zes zrobil odkyrcie ze includuje akurat po to aby szablon sie wykonal (; w sensie wyswietlil ![]() Przeczytaj jeszcze raz to co ja napisalem a moze zrozumiesz ze wyswietlenie sparsowanego szablonu bedzie szybsze jezeli zamiast includoweac plik cachu otworzy go zapomoca file_get_contents ( przypisujac go do jakiejs zmiennej a nastepnie wyswietlali go ). sluchajcie , cala idea tego, polega na tym zeby z templata dostac wynikowy kod php, zapisac go, i tyle. dostajemy na wyjsciu dokladnie to samo jakbysmy w ogole nie uzyli templata tylko klasycznie mieszali php z html, jak by nie patrzec jest to chyba najszybsze z mozliwych rozwiazan. potem przy ponowmym wyswietleniu zupelnie pomijamy caly proces parsowania i includujemy najzwyklejszy plik php. ktory juz ma na miejscu tagow, liczniki, petle itp itede.... nie bardzo rozumiem idei wczytywania tego do zmiennej zeby wyswietlic ? da sie tak ? przeciez by trzeba bylo eval uzyc .... jedyne w czym bym prosil o pomoc to podsuniecie pomyslu zeby to robilo tak ze niektore tagi zamiast zamieniac na echo, od razu zamienialo na tekst, np. pliki jezykowe, dzieki temu np. przy wylaczonej kompilacji nie trzeba by wczytywac plikow ze zdefiniowanym tekstem tylko od razu wyrzucac zlokalizowanego templata... -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 00:05 |