![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę Was o pomoc z zlokalizowaniu błędu w tym SELECT. Szukałem i nie mam pojęcia co jest nie tak:
wyświetla mi taki komunikat: Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in D:\wamp\www\Najnowszy\pokaz_wypozyczenia.php on line 40 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to teraz dzięki 100krotne (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Poprawiłem w select - dodałem nazwy kolumn przed nazwą tabeli i wszystko gra.
Tak przy okazji mam pytanko, czy przed każdą kolumną trzeba dawać nazwę tabeli? Czy wysterczy przed tymi gdzie nie mam pewności co do jednoznacznej nazwy kolumny? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak przy okazji mam pytanko, czy przed każdą kolumną trzeba dawać nazwę tabeli? Czy wysterczy przed tymi gdzie nie mam pewności co do jednoznacznej nazwy kolumny? Wszędzie nie trzeba. Wtedy kiedy trzeba służy to skonkretyzowaniu zapytania, choć możesz tak zawsze pisać (oczywiście jak wybierasz tylko z jednej tabeli to nie ma sesnu) dla własnej wygody i czytelności. Możesz wtedy skorzystać z aliasów dla tabel. Na przykład:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 18:58 |