![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
Jestem noworodkiem jesli chodzi o php'a wiec prosze o wyrozumialosc. Mam stronke w htmlu i mam plik2.php. ktory ma za zadanie sprawdzac aktywne kompy w sieci i wynik ma byc wyswietlany na stronie w postaci graficznej (drzewa) za pomoca 2 gifow (komp_on komp_off). w ktorym miejscu i jak umiescic ten skrypt w htmlu by po kazdym odswierzeniu strony uruchamial sie i jak rozwiazac sprawe gifow aby sie pojawialy te prawidlowe w zaleznosci od tego czy komp jest w sieci czy nie. pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2004 Skąd: Jelenia Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat jak to mowia apetyt rosnie w miare jedzenia. i tak sie teraz zastanawiam jak zrobic zeby to bylo przedstawione na tym schemacie. Bo siedze juz ze 4 godziny nad tym i nic nie udalo mi sie wykombinowac. Musisz odpowiednio poustawiać ramki. Najprościej będzie, jeżeli w tej sieci znajduje się stała liczba odbiorców, zrobić te ramki ręcznie. Czyli robisz kod wyświetlający najpierw ten duży obrazek, później odpowiednio ustawiasz ramki pod mniejsze obrazki identyfikujące stan aktywności w sieci dla danego użytkownika. Mam nadzieje że potrafisz to zrobić sam? Można też zrobić to dynamicznie, ale to troszkę więcej zachodu. Robiłem takie coś w swoim czasie i jest wykonalne (jak prawie wszystko), ale i tak jestem zdania, że w tym przypadku nie będzie to konieczne. Cytat Aha tak na marginesie strasznie ladowanie tej podstronki jest spowolnione. Czyzby tyle czasu zajmowalo mu wykonanie tego skryptu?? Ten skrypt w obecnej formie nie ma prawa generować takiego przeciążenia, które byłoby bardziej zauważalne niż wyświetlenie napisu 'Hello world!' w skrypcie początkującego programisty. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/guitar.gif) Taki żarcik. Ten post edytował MagnuM 5.08.2006, 20:57:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 22:38 |