![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw słowo wstępu... - czytałem manuala na ten temat o który pytam... ale niestety jeszcze chyba zbyt "mały" jestem żeby zrozumieć rzeczy które tam są, tak więc najpierw kawałek logujący[php:1:7a45fd65dd]
<?php include ("plik1.php"); if(isset($log) && isset($pass)){ if($log == $_POST['login']) { if($pass == $_POST['password']) { session_start(); session_register('log'); session_register('pass'); header('location: bobo.php?'.SID); print "jest ok"; exit(); } else { echo 'Nieprawidlowe dane!'; } } } ?> <FORM method="POST" action="<?php echo $PHP_SELF?>"> Login:<INPUT type='text' class='login' name='login'> Haslo:<INPUT type="password" class="password" name="password"> <INPUT type="submit" value="ok"></td></tr> </FORM> ?>[/php:1:7a45fd65dd] i teraz kawałek includującego się pliku a dokładnie... [php:1:7a45fd65dd] <?phpfunction uzytkownicy(){ global $log,$pass; $wynik = mysql_query("SELECT login,haslo FROM uzytkownicy"); $rekord = mysql_fetch_array($wynik); $log = $rekord[0]; $pass = $rekord[1]; } uzytkownicy(); ?>[/php:1:7a45fd65dd] no i teraz pytanie pierwsze - jak zrobić aby wszystkie rekordy zapisane w bazie były przypisywane do zmiennych (przepraszam jeżeli napisałem coś dziwnego - jeszcze raczkuję w php) a dokładniej chodzi mi o funkcję która zwróci wszystkie wartości dla określonej kolumny np. haslo? - opiszę problem też tak... działa mi tylko jeden login i hasło które są pierwszymi rekordami w bazie, - i pytanie troszeczkę inne gdy jako plik includujący się był plik tekstowy z tylko zapisanymi zmiennymi to było ok a teraz wywala mi takie błędy... Kod Warning: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at c:apachehtdocsnaukaforumplik1.php:25) in c:apachehtdocsnaukaforumplik2.php on line 8
Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at c:apachehtdocsnaukaforumplik1.php:25) in c:apachehtdocsnaukaforumplik2.php on line 11 Wielkie dzięki z góry dla tych którzy wyrażą wole pomocy... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2003 Skąd: Mazury Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powiedz czy to jest jedyny kod jaki masz na tej stronie, czy przed tym skryptem nie ma nic innego... bo sesja musi się zacząć przed jakim kolwiek kodem html... pokaż mi cały skrypt...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 19:24 |