![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(....)
tiraeth: Temat wydzielony z "Wasze stanowiska pracy". Proszę tutaj kontynuować dyskusję na temat LCD i CRT. ~Turgon: Sorry, że Twój post też przeniosłem ale tak jakoś mi się zaznaczyło... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja, gdy kupowałem monitor kierowałem się w zasadzie opiniami innych ludzi + jedną bardzo konkretną dla mnie cechą. LG dawał wtedy chyba trzymiesięczną gwarancję na bad pixele - wystarczyło że wyskoczyłby jeden a mogłem wymienić monitor na nowy. Wtedy zdecydowałem się na 1730P - zbierał dobre opinie, miał tą gwarancję, miał piwot (z którego myślałem, że będę korzystał (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) ), dodatkowy bajer w postaci 2 gniazd usb no i złączę cyfrowe. Odwzorowanie kolorów nie miało dla mnie znaczenie bo mi i tak słoń na oko usiadł, ale podobno też nie jest złe.
Oczywiście dzisiaj ten monitor jest już przestarzały i można kupić coś lepszego - ale ja polecam markę LG i taka moja rada aby nie patrzeć tylko na sam monitor, ale też na dodatkowe cechy typu gwarancja dodatkowe gadżety, kabel do złącza cyfrowego (który kosztuje coś koło 80zł chyba) itp. Jedną rzecz, na którą zwróciłbym ci TomAss to złącze - nie wiem czy warto dzisiaj kupować monitor z łączem analogowym. Różnica w cenie jest niewielka, a w obrazie może być duża (choć nie musi). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 11:00 |