![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(....)
tiraeth: Temat wydzielony z "Wasze stanowiska pracy". Proszę tutaj kontynuować dyskusję na temat LCD i CRT. ~Turgon: Sorry, że Twój post też przeniosłem ale tak jakoś mi się zaznaczyło... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nawet najlepsze CRT rozmywają lekko grafikę, np. przy gradientach mocno skompresowanych nie widać śladów kompresji, a na LCD rzuca się to w oczy od razu. Na LCD widać natomiast każdy piksel.
Mimo tego CRT nigdy nie będą wyświetlać obrazu tak ostro jak LCD, bo pracują tylko na złączach analogowych. Tak czy siak dla grafiki CRT musi być, bo odwzorowuje prawdziwe kolory. Ja przy pracach graficznych na LCD podłączam do karty graficznej na analog jeszcze CRT i mam podgląd na tym i na tym (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Do zastosowań domowych jednak lepsze są LCD. Do grafiki LCD to tak jak już ktoś wspomniał - koszt ~20000zł |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 20:23 |