![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam system rejestracji i logowania. jest w nim zapisywanie zakodowanego hasła i działa jak należy. problem zaczyna się gdy trzeba się zalogować. przyjrzałem się problemowi i doszedłem do wniosku że hasło mimo wszystko nie jest rozkodowywane. oto kod odpowiadający za odczytywanie zakodowanego hasła:
jak przy logowaniu wstawie zamiast normalego hasła to zakodowane to można się zalogować. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie może zadziałać bo PASSWORD() działa tylko przy kodowaniu. nie da się w ten sposób rozkodować tego hasła (a nawet jak się da to i tak nie dzała bo tak pierwotnie próbowałem). zmienna $haslo pobierana jest jako zakodowana.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie może zadziałać bo PASSWORD() działa tylko przy kodowaniu. nie da się w ten sposób rozkodować tego hasła (a nawet jak się da to i tak nie dzała bo tak pierwotnie próbowałem). zmienna $haslo pobierana jest jako zakodowana. To w takim razie musisz odkodować wpierw hasło.. czym (jakim algorytmem) i w którym momencie zakodowane jest to hasło? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 22:46 |