![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem początkującym programistą php i mam mały problem. Zbudowalem kalkulator rat kretydowych, który oblicza ratę na podstawie danych z formularza. Jednak pojawia sie proble z wizualizacja wyników. Obliczenia nie mają spójnej czcionki z tą którą mam w HTML-u. Być może jest to banalne pytanie ale czy ktoś wie jak ten problem rozwiązać???
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To mój kod php. No i wyniki obliczeń są wyświetlane cały czas w standardowym tomes new roman... - doprowadza mnie to do szału. Jakbyście mogli zerknijcie i pokażcie gdzie robię błąd. Z góry dzięki:
<head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"> </head> <body background="tlo.JPG"> <table class="contentpaneopen" width="478"> <tr> <td class="contentheading" width="472" style="border-left-width: 1; border-right-width: 1; border-top-width: 1; border-bottom: 1px solid #003A7A"> <p style="margin-top: 0; margin-bottom: 0" align="center"> <font face="Trebuchet MS" size="2" color="#003A7A"> <b>WYNIKI OBLICZEŃ</b></td> </tr> </table> <table class="contentpaneopen" width="479"><tr> <td valign="top" width="473"> <font face="Tahoma">ddfdfdd</td> </tr> <?php if (isset($_POST['kredyt']) && isset($_POST['ile'])) // komunikacja z formularzem odnośnie danych { if (is_numeric($_POST['kredyt'])) // sprawdzenie poprawności wprowadzonych danych - liczba { $kredytb=$_POST['kredyt']; // nadanie nazw poszczególnym zmiennym $rat=$_POST['ile']; $wiek=$_POST['wiek']; $kredyt=$kredytb*1.11; // dodanie prowizji bankowej do kredytu $waluta=$_POST['waluta']; .... celowo pominełem żmudne obliczenia if ($wynik > 0) $procentowa=$procent*100; // obliczenie służące do wyświetlenia stopy procentowej echo " WYLICZENIA DOKONANO NA PODSTAWIE NASTĘPUJACYCH DANYCH:<br>"; // wyświetlenie kwoty kredytu echo " Kwota kredytu: $kredytb<br>"; echo " Rok produkcji auta: $wiek<br>"; echo " Liczba rat: $rat<br>"; echo " Waluta kredytu: $waluta<br>"; echo " -----------------------------<br>"; echo " TWOJA RATA (W PLN) WYNOSI: $wynik zł<br>"; echo " STOPA PROCENTOWA: $procentowa %";} else {echo "Błędne dane! Jedna lub obie liczby niepoprawne lub zostały puste pola!!<BR>";} } else {echo "Brak danych! Jedna lub obie liczby nie zostały podane!<BR>";} ?> </font> </font> </table> <div align="center" style="margin-top: 30px; margin-bottom: 30px;"> </div> </form> </body> </html> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 10:41 |