![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
miałem w formularzu i wszystko było ok
ale dodałem sprawdzenie czy pole trekstowe nie jest puste Kod function pusty(){ if (document.getElementById('nazwa').value=="") alert('Wprowadz nazwę lub nacisnij anuluj'); else window.document.form.submit } zamiast submit musiałem dać button i wywala mi błąd jak zrobić zeby w else akcja była identyczna jak submit? Ten post edytował lucks 31.07.2006, 14:25:17 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat miałem w formularzu i wszystko było ok ale dodałem sprawdzenie czy pole trekstowe nie jest puste zamiast submit musiałem dać button i wywala mi błąd To sie najprosciej realizuje w formularzu a nie na przycisku Gdzie funkcja walidujaca zwraca true gdy wszystko ok, false - gdy cos źle Cytat kiedy mam przycisk submit to błąd tez jest ale forma sie wysyła z czego to moze wynikać? Bo submit sluzy do wysylania. Jesli jest blad js w submicie, to ten js sie nie wykonuje przez co nie obsluguje submita i zachowuje sie on domyslnieedit: Cytat to drogie rozwiązanie praktycznie działa ale ale formularz i tak sie wysyła mimo wyswietlenia komunikatu Bo w submicie powinoo byc:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 20:25 |