![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(....)
tiraeth: Temat wydzielony z "Wasze stanowiska pracy". Proszę tutaj kontynuować dyskusję na temat LCD i CRT. ~Turgon: Sorry, że Twój post też przeniosłem ale tak jakoś mi się zaznaczyło... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja jestem troszkę innego zdania...
Po pierwsze, monitory LCD dysponują cyfrowym wejściem DVI, dzięki czemu obraz przesyłany z karty graficznej jest zdecydowanie lepszy. Po drugie, dzięki zastosowaniu LC wzrok nie męczy się tak jak przy zwykłych kineskopach. Po trzecie, firmy ciągle udoskonalają monitory LCD poprawiając ich odwzorowanie kolorów, jasność, kontrast itd. Np. firma EIZO produkuje monitory LCD specjalnie dla grafików i jeżeli grafik potrzebuje naprawdę monitora do prawie idealnego odwzorowania kolorów na ekranie w porównaniu do druku CMYK, to będzie go stać na monitor nawet za 7-8 tysięcy złotych. Po czwarte, programiście wystarczy nawet czarno-biały, 14-calowy monitor CRT ale jak już wiadomo, LCD wprowadził niesamowity komfort przy dłuższej pracy przed komputerem... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 18:47 |