![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(....)
tiraeth: Temat wydzielony z "Wasze stanowiska pracy". Proszę tutaj kontynuować dyskusję na temat LCD i CRT. ~Turgon: Sorry, że Twój post też przeniosłem ale tak jakoś mi się zaznaczyło... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem co wy macie do LCDków ? Jakość obrazów jest świetna. Jasne, ostra, wyraźna i przyjemna ale nie odwzoruje kolorów. ale mozna dobrze ustawic lcd zeby w miare bylo podonie i tez da sie jakies zdjecia, rysunki przygotowywac do druku:) Na "wmiarę podobnie" to Cię każdy klient i każda drukarnia wyśmieje i pogoni, a zazwyczaj jeszcze będziesz za fuszerki odpowiadał finansowo. Ja się bawię i porównując z wysokiej klasy CRT IBM'a wolę LCD. Może też dlatego, że ja działam wyłącznie na LCDkach od 7 lat... Przyzwyczaiłem się (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) . I zapewne też dlatego że nie jesteś grafikiem. LCD tak oczu nie męczą... Po CRT-kach, gdy zrobisz `maraton`, to nic innego nie pozostaje, tylko położyć się spać... Tu racja i dlatego do wszystkiego co nie jest związane z grafiką używam LCD i polecam to wszystkim. nie ma co tutaj pisac nie natemat, bo wiadomo ze lcd ma przewage nad crt i tyle:) Tak masz rację i dokładnie odwrotnie, zależy jak leży. stanowisko pracy musi byc dobrane do potrzeb pracownika i koniec:) Lepiej tego tematu nieda się chyba podsumować. Drażni mnie tylko trochę to że zazwyczaj osoby wypowiadające się na podobne tematy są dość mocno ograniczone do swoich przyzwyczajeń, swojego biurka itp. Wypowiedzi typu "CRT jest naj" lub odwrotnie to bzdura, najpierw należy zadać pytanie "do czego ma służyć ten monitor". Ale się rozchulałem, już mnie niema. pzdr |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 21:11 |