![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Ciekaw jestem waszej opinii drodzy uzytownicy forum na temat zwracania uwagi innym pytajacym, zeby przeczytali manual, poszlido googla gdy zadaja jakiekolwiek pytanie na forum itp. Osobiscie uwazam, ze traktowanie kazdego pytajacego jako leniwego co nie zaglada do manuala lub nie szuka na forum ewentualnie w gogolu jest nieporozumieniem, poniewaz: 1. nikt nie wie (oprocz pytajacego), czy faktycznie nie zrobil tego 2. czy napisanie 'przeczytalem manuala, forum, calego googla i nie znalalzem wiec pytanie kieruje tutaj' rozwiazuje caly problem? 3. prezjrzenie manuala, forum i googla w rozsadnym czasie, pod katem problemu w jakim chce sie zadac pytanie, nie jest mozliwe 4. osobiscie uwazam, ze docinki o przeczytaniu manuala, przejrzenia forum nie maja glebszej podstawy bo opieraja sie nierzadko o sarkazmie i zlosc (nie jest to oczywiscie regula). co wy o tym sadzisie? czy nie ma w tym nic zlego, ze ktos zadaje intuicyjne pytanie? czy wrecz przeciwnie jest to skala na miare problemu forum? pozdrawiam Ten post edytował voytass 26.07.2006, 15:14:26 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Przeczytaj sobie ten wątek: link (w roli głównej oczywiście ~php programmer (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) ) Teraz Ci powiem: takie reakcje nie są wyjątkiem.
2. A tak w ogóle to dziwi mnie ten wątek tym bardziej ża autorem jest ktoś kto sam twierdzi że woli zadac pytanie niż przeszukac manuala (link). Więc czemu się dziwisz że na taka postawę jestęmy wyczuleni. Na postawę lenia. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
2. A tak w ogóle to dziwi mnie ten wątek tym bardziej ża autorem jest ktoś kto sam twierdzi że woli zadac pytanie niż przeszukac manuala (link). Więc czemu się dziwisz że na taka postawę jestęmy wyczuleni. Na postawę lenia. czytaj uwazniej. napisale, ze oprocz zadawania pytania czytalem manuala rownolegle. wlasnie chodzi mi o to, ze czesto z gory sie kogos okresla mianem lenia i bumelanta, nieczytajacego manuala i inne to przeciez kompletna bzdura. Jesli ktos cos robi, programuje, chwyta sie wszystkich sposobow na poszerzenie wiedzy. forum jest znakomitym miejscem gdzie mozna poglebic wiedze. zgadzam sie natomiast, ze idelanym byloby gdyby wszsycy piszacy czytali manuala. zmniejszylo by to liczbe naprawde durnych pytan. ale przeciez idealu i utopii sie nie osognie. trzeba byc realista a nie slepo trzymac sie zasad. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 04:34 |