![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 25.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebuje wybrać rekordy spełniające jakieś kryteria z jednej tabeli i wpisać je do drugiej tabeli. Udało mi się zrobić to w oparciu o tablice - czy da się to zrobić z pominięciem tablic ?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zabawa, a wersja hmmm... chciałem zabrzmieć mocno, a jako że nie mam tutaj autorytetu musiałem użyć innego sposobu.
Natomiast wciąż utrzymuje że to dwie inne wersje. Z punktu widzenia sql'a na pewno inne, ale może dla Ciebie różnica nawiasów nie oznacza, że to dwa Zupełnie inne sposoby. Bo werjsa z manuala to wersja służąca do kopiowania danych z jednej tabeli do drugiej. A werjsa którą podał interjaz to zwykły insert z podzapytaniem - coś co tylko przez przypadek nadaje się do rozwiązania tego problemu. Tak więc pozostaje przy swoim zdaniu, że pomimo obie werjse robią to samo i są podobne, to z punktu widzenia sql'a są zupełnie różne. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 20:10 |