![]() |
![]() |
-Gość_glowa_*- |
![]()
|
Goście ![]() |
[manual]WItam
Wlasnie odbywam praktyki i mam teraz program z jezyki programowania i ucze sie php, jednak do tej pory nie mialem z nim zadnego kontaktu. Kaza mi zrobic cos takiego dwa pola do wpisania imienia i nazwiska, nastepnie przycisk szukaj, i ma mi szukac na dysku C, czy roznych dyskach ktore sa na kompie plikow z tym imieniem i nazwiskiem. Zabardzo nie wiem jak to zrobic, to znaczy juz mam te dwa pola i przycisk szukaj ale nie wiem jak zrobic zeby szukalo (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Czy ktos jest w stanie mi pomoc? dzieki za odpowiedz Pozdrawiam |
|
|
![]() |
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
<HTML>
<HEAD> <META HTTP-EQUIV="Content-type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-2"> <META NAME="Description" CONTENT="php.moj pierwszy raz"> <META NAME="Keywords" CONTENT="zoonk"> <META NAME="Author" CONTENT="bg"> <META HTTP-EQUIV="Content-Language" CONTENT="pl"> <TITLE>php</TITLE> </head> <BODY> <? // etap2 // realizacja zapytania if (strlen($NAME)>0); $NAME = addslashes($NAME); // wejscie na dysk $conn = open("c:"); if (!$conn) { echo "Blad przy tworzeniu polaczenia. \n"; exit; } // przeszukanie komputera if ($HOW = "A"): $result = pg_Exec($conn, "SELECT" * FROM MyForm where name = '$NAME' " ); else: $result = pg_Exec($conn, "SELECT" * FROM MyForm where name *~ '$NAME' " ); endif; if (!$result) {echo "Blad wyszukiwania .\n"; exit; } // pokazanie wynikow $num = pg_NumRows ($result); $i = 0; while ($i < $num) { $cname = pg_Result($result, $i, "name"); $csurname = trim(pg_Result($result, $i, "surname")); echo $cname . " " . csurname . "<br>"; <p>"; $i++; } //powrot echo "<p><center><a href='index.html'>Powrot do strony glownej</a>"; exit; endif; ?> </body> </html> <html> </head> <title>Aplikacja php #7</title> </head> <body> <form method='PUT' action='Aplikacja7.php3'> <table> <tr><td> Podaj imie i nazwisko do wyszukania <p> Podaj imie: <INPUT TYPE="text" NAME="NAME" VALUE="" SIZE=10 MAXLENGTH=10> <br> <tr><td> nazwisko: <INPUT TYPE="text" NAME="NAME" VALUE="" SIZE=10 MAXLENGTH=10> <br> <p> <input type=SUBMIT name=SUBMIT value="Kliklnij aby sprawdzic"> </td></tr> </table> </form> </center> </BODY> </HTML> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 09:39 |