[archiwum]Książki |
[archiwum]Książki |
28.11.2005, 18:50:05
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) |
Wszelkie pytanie i dyskusje dot. ksiazek prosze zawierac w tym watku Inne tematy dot. ksiazek bede zamykane przez moderatorow/opiekunow/adminow.
Temat ten mam na celu zebranie opinii o wszelakich ksiazkach w jednym miejscu. ----------------- Wszystkie pytania o opinię w sprawie książki "PHP i MySQL. Tworzenie stron WWW. Vademecum profesjonalisty." zadawane w wątku Książki będą karane ostrzeżeniami. Ksiązka ta była recenzowana juz tak wiele razy, że szczytem lenistwa i ignorancji jest ponowne pytanie o nią bez przejrzenia całego wątku. -----------------
Powód edycji: Dodana notatka odnośnie "PHP i MySQL. Tworzenie stron WWW. Vademecum profesjonalisty."
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
24.07.2006, 09:11:05
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) |
Ja mam obie te książki, i powiem tak: każda ma coś do zaoferowania, a ich tematyka się nie pokrywa w większości. Ja zacząłbym od PHP5. Zaawansowane programowanie - ona jest bardziej o programowaniu i w zasadzei jest przydatna każdemu. Niektóre rozdziały są dość "ciężko" napisane i mają do tego wiele błędów w kodzie, co jeszcze utrudnia czytanie, ale warto się pomęczyć bo wiedza, która jest w tej książce jest tego warta.
Jeśli chodzi o tą drugą książkę, to ja osobiście nie znalazłem tam zbyt wielu rzeczy dla siebie - chyba jeszcze za mało umiem Porusza ona zagadnienia w stylu strojenie wydajności bufora itp. Czyli generalnie rzeczy, bez których da się żyć pisząc średniej wielkości aplikacje. Zdecydowanie jest tam mało zagadnień z zakresu samego programowania. Na pewno jedank wróce do tej książki gdy do niej dorosnę |
|
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 10.11.2024 - 19:03 |