![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie pytanie. Jeśli zacznę pracowac jako webmaster (XHTML, php, MySQL) bez doświadczenia (tylko staze) to na jakie moge liczyć zarobki na starcie? Na jakie zarobki moge liczyć po roku? Jąka stawkę najlepiej podawac na rozmowie kwalifikacyjnej?
-------------------- php Programinng
NightClubbing Heroes of Might and Magic - Titans Rulezz! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja chcialbym zwrocic na jedna wazna kwestje ze oprocz kapusty, ktora dostaje sie na reke i ktora oczywiscie jest wazna w pracy (szczegolnie w branzy informatycznej) bardzo liczy sie (przynajmniej dla mnie) to czym sie czlowiek zajmuje, czym firma sie zajmuje i jakie ma przed soba perspektywy i firma i egzystencja w firmie.
Moim zdaniem warto dostac sie to lepszej, renomowanej firmy z mniejszym wynagrodzeniem i albo po jakims czasie nadgonic roznice finansowe wykazujac sie wiedza albo popracowac troche porobic sobie doswiadczenie i cv i uciekac do kolejnej - jest wolny rynek, jeste dobry to Cie chca, jetes slaby a chcesz za duzo to spadaj. Smiesza mnie ludzi, ktorzy uwazaja ze skoro wiedza co to mysql i php i potrafia napisac kilka linijek kodu uwazaja sie za wielkich programistow i uwazaja ze sa lepsi od pani w kasie, heh przesiez skoro uwazasz ze powinienes zarabiac wiecej to *przekonaj do tego swojego pracodawce* proste? jezeli chcesz aby ktos placil Ci wiecej, a przeciez kazdy czlowiek (pracodawca tez) chce jak najwiecej zarobic, to trzeba go przekonac ze jestes warty pieniadzy, ktore na Ciebie traci. Jak to zrobisz to juz mniejsza o to. Naprawde nie warto byc pazernym, moim zdaniem duzo lepsze jest mniejsze wynagrodzenie a praca rozwojowa niz wyzsze i klepanie caly czas tego samego. Osobiscie uwazam ze okolo 2k brutto (1.2-1.3netto) to nie jest zle wynagrodzenie dla poczatkowego prorgamisty, bez wzgledu na lokalizacje w polsce. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 19:11 |