![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W ciągu kilku najbliższych dni rozpocznę prace nad nowym projektem - CMS. Ogólne założenia są następujące:
A teraz zasada działania modułów na przykładzie modułu "aktualności":
Co o tym myślicie? Nie mam jeszcze zielonego pojęcia jak rozwiązać w taki projekcie obsługę wielu jezyków - tak, żeby można było tłumaczyć bezpośrednio w panelu biorąc pod uwagę to, że niektóre wyrażenia do przetłumaczenia będą w bazie danych, a niektóre już w szablonie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi o wyłączenie tych bloków z cache'owania. Np. mam główną część strony (w miarę statyczną) pobieraną z bazy i boxy w menu, które muszą być za każdym razem pobierane.
Teraz w OPT sprawdzam, czy istnieje cache podstrony i jeśli tak, nie pobieram głównej części z bazy. Niestety używając znacznika "dynamic" dla jakiegoś elementu szablonu (znacznik nie cache'uje tego, co jest pomiędzy nim) funkcja isCached zawsze zwraca false i główna część strony i tak jest pobierana z bazy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 01:53 |