![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co myślicie o poniższym kodzie:
Niby wszystko działa tak jak chcę, ale w jaki sposób mam zabijać uchwyt do bazy? Czyste pdo niszczyłem poprzez $obiektPDO = null - A w tej chwili nie bardzo wiem jak to zrobić. Próbowałem wywołać destruktor PDO w destruktorze mojej klasy, ale okazało się, że PDO nie posiada destruktora. Nie chcę, żeby mi "zwisały" otwarte połączenia z bazą. Pamiętam, że przy standardowych połączeniach z bazą miałem z tym problem. Czasem zapominałem kończyć połączenia. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 740 Pomógł: 15 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze ta klasa nie jest Singletonem ponieważ mozna utworzyć wiecej niż jedną jej instancję.
Po drugie brak deklaracji wlasciwosci statycznych Po trzecie gdyby to byl singleton to nie mialbys problemu ze "zwisającymi" otwartymi polaczeniami z baza bo byloby tylko jedno polaczenie. Po czwarte - destrukcja $obiektDB = null; i po sprawie |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 07:09 |