![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cos w desen smarty , duzo prostsze i zdecydowanie szybsze w dzialaniu ( przy wlaczeniu cacheowania ) , ma kilka niedogodnien ale mozna latwo rozbudowac, chcialbym zebyscie powiedzieli co mozna ulepszyc i poprawic
tagi: {foreach $zmienna nazwa=element}{/foreach} {for warunek nazwa=element}{/for} {if warunek}{elseif warunek}{else}{/if} {$$zmienna} - echo {cycle='param1,param2,param3,..' nazwa=sekcja} {include plik} {vardump $zmienna} system dziala duzo szybciej niz smarty dla wlaczonego cacheowania. UPDATE ver. 1.8 Ten post edytował ergo 6.07.2006, 09:50:02 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ehh ale zauważ że to nie działa jak niektóe klasy teplatek. To zamienia poprostu wystapienia np. {foreac} na <? foreach() ?> i zaisuje i inlcuduje. Wiesz poco? Poto aby to się wykonało (ie podoba mi się takie podejście, wole nie php dla template bo zaśmiea tlkyo i jest ukryte pod cachowaniem) Ja robie na wyrażeniach regularnych
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2005 Skąd: Z krzaków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ehh ale zauważ że to nie działa jak niektóe klasy teplatek. To zamienia poprostu wystapienia np. {foreac} na <? foreach() ?> i zaisuje i inlcuduje. Wiesz poco? Poto aby to się wykonało (ie podoba mi się takie podejście, wole nie php dla template bo zaśmiea tlkyo i jest ukryte pod cachowaniem) Ja robie na wyrażeniach regularnych ![]() No to zes zrobil odkyrcie ze includuje akurat po to aby szablon sie wykonal (; w sensie wyswietlil ![]() Przeczytaj jeszcze raz to co ja napisalem a moze zrozumiesz ze wyswietlenie sparsowanego szablonu bedzie szybsze jezeli zamiast includoweac plik cachu otworzy go zapomoca file_get_contents ( przypisujac go do jakiejs zmiennej a nastepnie wyswietlali go ). Ten post edytował Rafiki 20.07.2006, 15:44:19 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 14:09 |