![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 1 Dołączył: 30.05.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zastanawiam się jakie podejście będzie najwłaściwsze dla komunikatów dla użytkownika (typu dodano artykuł, usnięto produkt, zły login lub hasło itd.).
Myślałem nad jakąś klasą Logger'a ale nie wiem czy to przypadkiem nie za dużo, pozatym Loggera o ile się nie myle stosuję się głownie do błędów aplikacji. Inny sposób o którym tylko słyszałem to zrobić kolekcje obiektów, ale nie bardzo wiem na czym to by miało polegać... Jezeli ktoś ma jakiś pomysł to będe wdzięczny? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 1 Dołączył: 30.05.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytanie do zainteresowanych: ;-)
No ale jak, przecież po przeładowaniu obiekt tworzy się na nowo i wszystkie wartości zmiennych idą w las. Więc nie można sobie przekierować a potem wyśwetlić zmiennej, chyba że jest to zmienna sesyjna, ale odwoływałem się do jego sposobu thornag'a: że wystarczy zmienić kolejność w jego przypadku i wszystko się posypię: tj. wpierw zrobię w kodzie:
a dopiero potem
To jeżeli nie zapiszę zmiennej do sesji i nie przeładuję strony to nic się nie pokaże. I druga kwestia w tym wypadku. Czy używać jednej zmiennej sesyjnej i przy każdym wydarzeniu napisywać ją? Ale wtedy możemy wyświetlić tylko jedną wiadomość. A jeżeli dla każdego komunikatu dawać inna nazwę zmiennej sesyjnej to jak z jej czyszczeniem? ------ Edit: OK, już mam rozwiązany problem ;-) Dzięki wszystkim za pomoc. Jakby co to rozwiązałem to tak: Przykładowa metoda dodawania danych:
Metody obsługujące komunikaty.
No i potem na stronie:
Ten post edytował br-design.pl 18.07.2006, 14:10:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 07:24 |